Україна не зможе досягти значних успіхів, допоки в ній правитиме панівний клас. Так заявив у програмі Євгена Рибчинського, поета, політика та журналіста «Ще не вмерла» Сергій Гайдай, політтехнолог і фахівець із маркетингу та реклами, а також пояснив, що це тепер не тільки об’єднання фінансово-промислових груп, але й радше каста: держапарат, силовики, судді та прокурори.

На думку гостя програми, передусім потрібно вирішити питання з власником активів держави. І він зазначає, що вирішувати є що, оскільки країна насправді багата всім, а найбільше – людьми. Саме людський ресурс є найдорожчим активом, який, на жаль, Україна зараз втрачає. «Найпрацьовитіші та найконкурентніші їдуть з країни, бо тут нема місця, де б вони могли собі дозволити жити гідно і досягти успіху», - пояснює Гайдай.

Причину цих втрат він вбачає в рівні життя в державі. Політтехнолог пояснює, що українці – не лише носії національної ідеї, але й люди, яким необхідні такі прості речі, як здоров’я, сім’я, відпочинок, а також зарплата, яка це може забезпечити.

Інша проблема – лідер та його інтереси. Якщо раніше були В’ячеслав Чорновіл і Левко Лук’яненко, які справді турбувалися українською мовою, історією, майбутнім, то зараз таких людей мало. Зокрема Чорновіл, будучи носієм ідеї, добре усвідомлював, як треба об’єднувати Україну, які умови запропонувати населенню. Прикладом сьогоднішнього лідера Гайдай називає Петра Порошенка, який не живе ідеями, про які говорить. «Поки він займає це місце, у української ідеї немає справжнього лідера», - підсумовує він.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадуємо, Постернак розповів про фатальну помилку Порошенка.

Раніше Знай повідомляв про те, що Гайдай прокоментував несподівану перемогу Зеленського на виборах.