Політолог Михайло Чаплига у програмі «Чаплыга. Без вопросов» розповів про існуючі підходи держави.

«Вартість життя в нашій країні – не більше 100 доларів. Є два підходи до усвідомлення функції і цілі держави. Перший підхід, його називають підходом анархістів, соціалістів чи моїм», - зазначив Чаплига.

На думку Чаплиги, мета існування держави полягає в створенні умов для самореалізації кожного, відповідно до його можливостей. Тобто держава перерозподіляє взяті у народу гроші на користь освіти, медицини та інфраструктури.

«Інший підхід, його іноді називають неоліберальним, розглядає громадянина, як джерело грошей, шляхом його експлуатації. А державу розглядають, як машину для витягування грошей з усього: освіти, медицини, культури, а так само з громадян», - сказав Чаплига.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як зазначає політолог, у першому випадку у пріоритеті ступінь щастя і задоволеності населення, а в другому – кількість зібраних грошей від громадян та інфраструктури.

Нагадаємо, для Знай.ua Чаплига провів паралель між Стародавнім Римом і сучасною Україною.

Раніше Знай.ua поширював думку Чаплиги, що Майдан – це не переворот, а революція.