Політичний оглядач, експерт Українського інституту політики Руслан Бізяєв у своїй програмі «Развилка» розповів, що стало відправною точкою агресивної політики Росії.

«Відправною точкою став візит Путіна до Сполучених Штатів Америки в 2000 році, коли він попросив прийняти Росію в НАТО. Але тодішня адміністрація Клінтона сказала: «Хлопчик, йди звідси». Путін зрозумів, що домовитися на рівних із Заходом не вийде. А якщо у тебе не виходить домовлятися на рівних, отже, ти починаєш відстоювати свою точку зору. Я не буду давати їй зараз оціночні характеристики, добре це чи погано. Але цей факт має місце бути», - говорить експерт.

Він нагадав, що після цих подій – в 2004 році – посадили Михайла Ходорковського, якого Бізяєв назвав «смотрящім» Заходу по Росії».

«Після цього була мюнхенська промова Путіна, а після цього була Абхазія – Грузія, ну і далі понеслося...», - сказав оглядач.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Американці виходили з якої концепції, в тому числі адміністрація Клінтона? Ми дозволимо бути Росії відносно стабільною, але ніколи не дозволимо бути сильною і незалежною. За 20 років занадто багато чого змінилося. І Америка вже не та, і Захід уже не той», - резюмував експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Мусієнко розповів, які обіцянки Німеччина і Франція не виконала для України.

Також Знай.uа повідомляв, що Євген Комаровський назвав Україну слаборозвиненою.