Українські фахівці виїжджають з країни не перший рік і не одне десятиріччя, причому багато хто з них - в Росію. Чи можна їх повернути? І чи є перспективи у тих фахівців, які поки що залишилися в Україні?

Проблему в програмі «Розвилка» розглядає політолог Руслан Бізяєв.

«Людей ми втрачаємо і в Росії, і в Польщі, і в інших країнах. У мене немає точної цифри - за різними даними, в Росію виїхали від трьох до шести мільйонів українців. І вони продовжують виїжджати. Якщо ти не створюєш тут комфортні умови, то люди їдуть. Відповідно, повертати емігрантів можна тільки одним шляхом - створюючи в Україні комфортні умови», - говорить він.

Маються на увазі й соціальні умови, і економічні, і культурні, і освітні. Потрібно, щоб людина могла створити сім'ю, народити дитину, дитині було куди піти - і це було доступно, потрібна якісна медицина, можливість вивчитися і знайти собі гідну роботу.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«У цьому десятилітті реалізується концепція Шваба, яка передбачає, що будуть тільки багаті та бідні. Середній клас, в тому числі малий і середній бізнес, йде під ніж, і це не тільки українська проблема. Я говорив з американцями - у них приблизно така ж ситуація. Те ж саме і в Польщі, і всюди. Клаус Шваб готував цю концепцію ще у 2015 році, але тоді всі думали, що це просто якісь казки. Зараз вона втілюється в життя», - зазначає Руслан Бізяєв.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він передбачав наслідки можливих парламентських перевиборів.

Також Бізяєв пояснив причину неможливості приватизації «Нафтогазу» під час пандемії.