Україна може взяти участь в битві за космос тільки в кооперації з іншими наздоганяючими країнами в космічній сфері. Для цього потрібно розвивати науку і освіту.

Про це сказав політолог Руслан Бізяєв в ефірі програми “Розвилка”.

"На даний момент в космос лізуть ті, хто грає і на Землі ключову роль. Тобто, це США, це Китай, це Європейський Союз, це Британія і це Росія. В команду наздоганяючих включається Індія, Пакистан, можливо ще Австралія і Японія, можливо, Канада, Бразилія ще. Наздоганяючим завжди буде важко, тому що вони змушені будуть кооперуватися", - сказав Руслан Бізяєв.

Він зазначив, що Україна могла б тільки в кооперації з іншими наздоганяючими забезпечити собі місце в космосі.

"А місце в космосі, це ж величезні гроші, це величезні запаси і природних ресурсів, і всього іншого. Тому, той, хто виграє битву за космос - той фактично виграє і битву за Землю. Але це вже перспектива кінця цього десятиліття, початку наступного", - додав політолог.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За його словами, поки Україна користується тим, що було залишено радянською наукою.

"Для того, щоб серйозно брати участь в битві за космос, треба в першу чергу інвестувати величезні гроші в науку і освіту. Тобто, космічні інженери - вони не на плантаціях ростуть. Це потрібна ціла школа, ціла система. Ми стару радянську систему зберегти і розвинути не зуміли, а альтернативи в цьому не бачимо. Тому, ми поки в цьому процесі на узбіччі. При чому, на жорсткому узбіччі, туди, ближче до кювету", - сказав Бізяєв.

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов зазначив, що якщо ми дамо старт приватній космонавтиці - вона може витягнути Україну.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що подвигу Юрія Гагаріна виповнилося 60 років, ексклюзивні кадри з героєм.