Олексій Толкачов, мислитель, громадський діяч, філософ, футуролог, юрист та автор книги «Омріяна Україна. Ключ до майбутнього» відповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» на питання, чи варто розраховувати на появу українського Ілона Маска та, якщо так, за яких умов?

На думку Толкачова, появі українського Ілона Маска мають передувати суспільні зміни та перетворення радикального характеру. Він зізнається, що й сам має безліч пропозицій та ідей, які, на жаль, нікому не цікаві.

Причина криється у комплексі неповноцінності, на який українці страждають вже давно. Це блокує будь-які ідеї. «Якби Ілон Маск в Україні запропонував полетіти на Місяць, йому б відповіли: ні, це неможливо, потрібно ось так розробити дизайн…», - прогнозує футуролог. Так, українського Ілона Маска у країні, якою вона є зараз, радше не підтримали б, а лише демотивували.

Саме в цьому й полягає відмінність Сполучених Штатів від України: не у фінансуванні, а в ідейності, взаємодії та підтримці. Не на кожен проєкт виділяють кошти і в США, але як мінімум до нього висловлять інтерес, йому нададуть посильну підтримку, допоможуть. У той же час в Україні чужий успіх не вітається.

Популярні новини зараз
Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Тим не менш, Толкачов вказує, що такий стан справ в Україні був не завжди. Якщо навіть взяти СРСР, то тоді у плані ідей та їхньої реалізації було значно краще. «Там хоча б створювалися НДІ, в них була технологічна ідея для реалізації багатьох наукових задумів», - розповідає він. Натомість зараз українські фахівці радше орієнтуються на еміграцію в ті країни, де їхні знання дійсно знадобляться.

Нагадуємо, Толкачов прокоментував відсутність в Україні Інституту майбутнього.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Україні необхідна своя мрія для просування країни.