Українці, як народ, пережили багато бід на своїй землі і зараз, коли отримали заповітну незалежність, продовжують страждати, правда, вже від інших проблем. Політолог Олексій Толкачов у своїй програмі «Толчок» заявив про те, що Україні необхідна своя мрія для просування країни.

«Мрія – це смислоутворюючий фактор, наша точка призначення. Ви ж пам'ятаєте, що якщо не знаєш куди пливеш, то ніякий вітер не буде попутним. Мрія потрібна для побудови потужної кампанії, її формулюванню зводиться багато часу на стратегічних сесіях. Ось чому для побудови країни не використовується те, що показало свою ефективність в особистому розвитку і в корпоративному бізнес секторі?», - запитав Толкачов.

На думку політолога, загальнонаціональна мрія повинна вказувати на те, що ми будуємо. Мрія визначає причину, навіщо ми всі разом живемо на одній території, і яке майбутнє ми бажаємо досягти.

«Мрія і бачення майбутнього – саме вони повинні бути концептуальною рамкою, в яку вписуються всі реформи, закони і перебудови. Але на 30-му році незалежності, я з гіркотою констатую – у нас такої мрії, яка б визначала сенс існування України, до сих пір немає», - підкреслив Толкачов.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За словами ведучого, Україна – це система, яка позбавлена ​​мрії, і тому й сенсу існування. Експерт навів слова Кучми: «Скажіть мені яку країну будувати, і я буду будувати», що означає, що президент не мав плану і не знав, в якому напрямку рухати країну.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Толкачова, що потрібно скасувати недоторканність високопосадовців.

Раніше для Знай.ua Толкачов розповів про проблему безвідповідальності серед влади.