Політолог Олексій Толкачов у власній програмі «Толчок» розповів про проблеми безвідповідальності серед влади в Україні.

«Абсолютна влада – це влада над якою немає контролю, якій не загрожує ніяка відповідальність, можна робити все що завгодно і нічого за це не буде. Народ наймає президента, але не здійснює ніякого ефективного контролю над його діяльністю. Про відповідальність взагалі не йдеться, адже процедура імпічменту в Україні не працездатна», - зазначив Толкачов.

За словами політолога, президент нібито в своїх руках концентрує повноту влади, керує зі свого офісу фракцією, міністрами, але повноцінного контролю і відповідальності немає. А якщо щось не так, то просто прибирають посадову особу з посади з формулюванням «не впорався».

«Якщо начальник департаменту «накосячив» або директор держпідприємства щось вкрав – їх просто звільнять або переведуть на інше місце. Контроль і відповідальність просто відсутні з самих верхів до самих низів, від рівня президента до рівня слюсарів і двірників», - підкреслив Толкачов.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

На думку ведучого, управління зламалося на всіх рівнях і які рішення ми б з вами не приймали – їх не буде виконано.

Нагадаємо, Знай.ua публікував думку Толкачова про перспективи і способи перемогти у війні з Росією.

Раніше Знай.ua поширював заяву Толкачова, що країни йдуть вперед, а ми сподіваємося Польщу наздогнати.