Якими є принципи зовнішнього управління в державі та як змінилася репутація українських політиків, розповів у програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило» політтехнолог Борис Тизенгаузен.

Гість програми вважає, що є різні моделі та типи управління. «Кожен управляє по-своєму», - каже він. У приклад ж наводить, як представник Сполучених Штатів каже усунути того чи іншого прокурора, чіпати чи не чіпати ту чи іншу установу, як-от НАБУ. Натомість не можна говорити про абсолютну владу конкретної людини, якогось умовного, як каже Тизенгаузен, «Сороса», хоч справжній Сорос би й сам не зрозумів, що коїться.

Так, про управління України ззовні не йдеться, натомість воно є всередині – політики, яких обирають самі ж українці. Тим не менш, політолог зазначає, що це радше ілюзія, адже самі політики, приходячи до влади, дуже віддаляються від своїх виборців. Натомість будь-яку критику вони мають тенденцію сприймати як ворожі закиди. «Будь-який політик, який приходить в політику з хорошою репутацією, виходить з “підмоченою”», - пояснює Тизенгаузен, як працює закон української політики.

Експерт також звертає увагу на те, що політик в принципі ніколи не зможе відповідати народним очікуванням, адже його обіцянки з самого початку були гіпертрофованими, тобто непосильними або для цього терміну, або й узагалі для будь-якого. Це призводить до поступового падіння рейтингів та навіть до ненависті. Натомість сам політик з кожного боку починає бачити ворогів і змінює свою початкову позицію на протилежну.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Нагадуємо, Тизенгаузен заявив, що в Україні дике медійне Ельдорадо.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Тизенгаузен прокоментував ідею президента ввести систему електронних референдумів.