Свій вклад в освоєння космічного простору зробили й українці. Про польотну трасу Юрія Кондратюка, яку використали Сполучені Штати для висадки на Місяць, розповів у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24» футуролог Олексій Толкачов.

Принагідно експерт згадує, що нещодавно був день космонавтики, а відтак говорили і про Гагаріна, і про Корольова. Щодо останнього, то багато людей вважає політ в космос людини саме його заслугою. «І жахливо інше, що такий світлий розум, як Корольов, він пройшов весь жах ГУЛАГу...», - розповідає Толкачов. Отже, можна сказати, що обставини для геніїв української нації були несприятливі, але все ж всупереч їм досягнуто певний прогрес.

З іншого боку, за кордоном українці прекрасно реалізовують свої можливості. Та так пощастило не всім. Футуролог розповідає про життя та діяльність Юрія Кондратюка. Простий шкільний кочегар мислив у зовсім інших масштабах: космос, польоти, планети. «Він мріяв, він прописував траси польотів, він хворів цим», - зазначає Толкачов.

Водночас Кондратюку зовсім не були доступні знання та технології. І за такого розкладу йому вдалося розробити польотну трасу до Місяця. Сам же Кондратюк не зміг свого часу покинути Україну, він помер на Другій світовій війні і навіть місце його поховання на сьогодні не відоме. «Але американці висадилися на Місяць саме завдяки трасі нашого українця», - розповідає він.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Толкачов вбачає в Україні масу талантів та геніїв, масу пасіонарної енергій, яка, на жаль, ніяк не реалізується. Мовляв, держава розтрачує свій найдорожчий ресурс даремно.

Нагадуємо, Толкачов обґрунтував необхідність Інституту майбутнього.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бізяєв розповів про останні досягнення в освоєнні космосу.