Зрозуміло, що українські політики хочуть від МВФ грошей. Але чого саме хоче від них МВФ? У чому суть вимог, які раз по раз залишаються невиконаними?

Ситуацію в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує економіст, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«МВФ змушує наших політиків бігати по колу: знову підіймає питання боротьби з корупцією. Але всі розуміють, що це «бджоли проти меду». Від нас вимагають «прозорої приватизації», але ніхто не розуміє, що це означає. Зараз нам пред'являють все ті ж старі вимоги, але зрозуміло, що їх ніхто виконувати не буде», - говорить експерт.

На його думку, Україна для МВФ - як валіза без ручки: нести важко, а кинути шкода. Наша країна виконує всі вимоги цієї організації, але як би знущаючись з неї. Наприклад, за словами Охріменка, вона створила всі необхідні органи для боротьби з корупцією, але вони самі тут же стали ще більш корумпованими, ніж інші.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

«МВФ вимагає декларацій - у нас зробили декларації. І у європейських чиновників в деклараціях теж є розділ «готівка». Буває, що якийсь міністр вказує одну або дві тисячі євро готівкою. У нас вказують мільйони. Абсурд? Ні, у нас така традиція. Українські політики знущаються з МВФ, і МВФ це розуміє», - вважає Олександр Охріменко.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він називав МВФ «хлопчиком для биття».

Також Охріменко заявляв, що санкції перетворилися на інструмент влади для переділу бізнесу.