Росія вивела свої ракети на позиції і направила їх на Сполучені Штати Америки, оскільки вони хочуть шантажем змусити президента США Джо Байдена переділити світ.

Про це сказав політолог Віктор Таран в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

“Що зробив останнім часом Путін. Вони демонстративно провели мобілізацію російської армії, довівши її чисельність до 0,5 млн осіб. Це, до речі, не мої слова, це слова російських аналітиків. А окрім того, вони привели свою ракетну систему ядерного стримування до передостаннього ступеня готовності… Вони демонстративно вивели ракети на позиції. І націлили їх на Америку. Це відбувалось в останні дні... Таким чином вони кажуть товаришу Байдену - в принципі, якщо що - ми готові”, - сказав Віктор Таран.

Він зазначив, що Росія може переглянути своє рішення, якщо вони знову, як в 1945 році у Ялті та Потсдамі, переділять світ.

“Тільки одна проблемка якщо ми переподілимо світ - то ми зразу попереджаємо, що Україна - це землі, які підпадають під “исконно геополитические интересы России”. Це, до речі, сталий термін з їхньої військової доктрини. Так само північний та південний Кавказ, включаючи Грузію. Азербайджан думаю, там не вийде - там Туреччина впишеться. А Грузія, Вірменія - так. Молдова, само собою. Країни Балтії”, - додав Таран.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

За його словами, за допомогою шантажу Росія може змусити Джо Байдена переподілити світ. Головною проблемою є те, що Байдену нема на кого спертися, адже Франція та Німеччина будуть підігрувати Росії, оскільки Ангела Меркель закінчує свій політичний термін і хоче піти з гарною репутацією, а у президента Франції Еммануеля Макрона проблеми з жовтими жилетами. Також вони мають економічні інтереси у будівництві “Північного потоку”.

Як повідомляв Знай.ua, експерт пояснив, що армія РФ на кордонах загрожує не лише Україні, але й Білорусі.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Путін лякає Україну озброєними "вертушками" – "Так було в Сирії".