Головне управління розвідки Міноборони повідомляє про стягування російських військ до українських кордонів та про їхню активність на білоруських територіях.

Деталі цих подій повідомив у програмі «Політика навиворіт» Дмитро Снєгирьов, військовий експерт і політолог.

«На території Республіки Білорусь і РФ зафіксоване розгортання додаткових підрозділів Збройних сил РФ», - повідомляє експерт інформацію, підтверджену Головним управлінням розвідки Міноборони. Він також додає, що в цій справі йдеться про 144-ту дивізію 20-ої армії, місце дислокації якої – Брянська область, місто Клинці.

На думку Снєгирьова, активність російських військ на білоруських територіях свідчить про розгортання такого сценарію: зробити з Білорусі плацдарм для нападу на Україну. З іншого боку, він вбачає в цій ситуації і стимул використання Білорусі в іншому форматі – форматі перемовин.

Так, експерт звертає увагу й на ситуацію, в якій опинився сам президент Білорусі, Олександр Лукашенко. Поки що він повністю знаходиться в російських кліщах, а відтак є небезпека і втрати своєї територіальної цілісності та суверенності. Тому він, вважає Снєгирьов, зацікавлений у реалізації вище згаданого сценарію з перемовинами, адже це наблизить його до європейських держав, до легітимізації з їхнього боку. «Щоб мати якусь протидію путінській Росії, щоб остаточно не кинутися в обійми недружнього сусіда», - додає експерт.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, Чаплига розповів, як консультував білоруську опозицію.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що місто Надвірна стало новою гарячою політичною точкою на карті України.