В своєму блозі «Правки Полякова» депутат Антон Поляков прокоментував довибори в Івано-Франківську і заявив, що вони були одними з найдовших і показових виборів в Україні.

«Дострокові парламентські вибори пройшли на округах №50 на Донбасі і №87 в Івано-Франківській області. І якщо в першому випадку голоси в момент виходу матеріалу підраховані і перемогу впевнено отримав Руслан Требушкін, то місто Надвірна стало новою гарячою політичною точкою на карті України. Уже сам підготовчий процес до довиборів обіцяв бути спекотним. Від Європейської солідарності висунули Марусю Звіробій, а від Слуги Народу - Вірастюка. Обидва, м'яко кажучи, вельми сумнівні конкуренти, як для політичної відповідальності», - вважає Поляков.

Він зазначив, що протягом тижня не було зрозуміло, хто ж в результаті переміг. Різні джерела подавали різну інформацію і кожен з лідерів був упевнений, що перемога за ним. У підсумку переможцем оголосили Вірастюка. Згідно з паралельним підрахунком голосів, в ніч після виборів з різницею близько 190 голосів перемагав Шевченко. Однак стався перерахунок голосів на 6 ділянках, після чого ситуація змінилася.

«Виборчком на п'яти з цих ділянок анулював підсумки голосування, і таким чином Вірастюк вирвався вперед. Шевченко зараз через суд намагається скасувати перерахунок голосів і вже два суди в його користь прийняті, а це, щось та значить», - говорить Поляков.

Депутат вважає, що перемога Вірастюка залишає багато відкритих питань, як і виборчий процес на цих ділянках, який вже став вкрай резонансним і перебуває у всіх на слуху.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов заявив, що потрібно скасувати недоторканність високопосадовців.

Нагадаємо, Ягуней розповів, на яких засадах має надаватися доступ до державної таємниці.