Український політолог, правозахисник і блогер Михайло Чаплига в своїй програмі «Скажи-ка, дядя» розповів про те, як консультував білоруську опозицію.

«Колись свого часу, коли я ще консультував білоруську опозицію... Зрозуміло, що я взаємодіяв і з білоруським КДБ, і з тією владою, і приїжджали там іноземці. Ми їх вчили демократії», - говорить експерт.

За його словами, тоді білоруська опозиція боролася з системою МВС і КДБ.

«Коли читали їм різні лекції і вчили демократії, ми їм говорили: «Хлопці, воюючи з владою, ніколи не воюйте з інститутами. Тому що вони вам знадобляться, коли ви станете владою. Якщо ви зараз розвалите МВС, довіра до цих інститутів дорівнюватиме нулю. Ви прийдете до влади – як же ви будете працювати, якщо ви розвалили це?». Ну, не всі мене розуміли. Але, скажімо так, КДБшники білоруські розуміли», - розповів Чаплига.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що Чаплига поділився деталями розмови з Кравцовим про звільнення працівників «Укрзалізниці».

Також Знай.uа повідомляв, що Чаплига розповів про справу «вагнерівців».