Український політолог, публіцист, громадський діяч Віктор Таран у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» прокоментував закон про загальну мобілізацію.

За його словами, цей закон передбачає, що протягом двох тижнів буде розгорнуто 200 тисяч резерву. І цей закон треба матеріально підкріпити – військових треба забезпечити харчуванням, амуніціями та зброєю.

У зв’язку з цим, підкреслює Таран, треба терміново вносити зміни до державного бюджету.

«У минулому році Міністерство оборони провалило всі закупівлі на армію. Ми не купили нічого із запланованого, 18 мільярдів повернулися в бюджет. Єдине, що ми купили – в декілька разів дорожче – старі снаряди для гармат системи «Рапіра» в Болгарії з величезним скандалом, і все», - нагадав політолог.

Проте зміни до бюджету, наголосив Таран, внести не вийде. За його даними, прем’єр-міністр Денис Шмигаль хоче провести секвестр бюджету – тобто, урізати деякі видатки і перенаправити, наприклад, в освіту, місцеве самоврядування, ДБР, Офіс генерального прокурора.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Ви що, здуріли? У нас треба зараз гроші збільшувати, а ви ріжете!», - обурився експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Мусієнко розповів, які обіцянки Німеччина і Франція не виконала для України.

Також Знай.uа повідомляв, що Євген Комаровський назвав Україну слаборозвиненою.