Для України “Мінські домовленості” - це пастка, з якої можна вийти тільки відмовившись від тимчасово окупованих частин Донбасу і Криму, або ж, якщо хтось допоможе вибратись з неї.

Про це сказала політичний діяч Надія Савченко в ефірі програми “Хід Королеви” з Мирославою Бобровською.

Надія Савченко відмітила, що у “Мінські перемовини” не треба було входити.

“Мінські домовленості” - це привід. Є привід, а є причина. Причина війни в тому, що потрібен переділ. Геополітичний переділ світу. Комусь треба укріпитися, якимось монстрам, комусь треба, щоб хтось збіднів. Для того, щоб хтось міг жити багато, хтось повинен збідніти. Те, що у нас і відбувається. Але сам “Мінський” - це пастка. І ви можете вийти з “Мінського”. Коли, наприклад, лисиця або вовк попадають в пастку - відгризаєш собі лапу і виходиш. Відгризаєш собі Крим і Донбас, відкидаєш - і виходиш з “Мінського процесу”. Все. А якщо хочеш вийти з лапою - значить мучся у пастці, поки не зможеш її відкрити. І ти його не можеш відкрити, бо ти всього лише лисиця або вовк і тебе не вчили пастки відкривати”, - сказала Надія Савченко.

За її словами, в такому разі стояти у пастці можна вічно, поки якась людина не прийде і не звільнить.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло
Показати ще

“Україна відчуває себе приблизно так в “Мінських домовленостях”. Але той, хто тобі ставив пастку, рідко прийде тебе звільняти, щоб не вбити тебе і не забрати твою шкуру собі на шубу. А той, хто тебе випадково знайде, повинен мати багато милосердя, і багато сили волі, щоб звільнити пораненого звіра з пастки, тому що це теж дуже не легко. І тому ми знаходимося в цій ситуації. Вийти можемо, я ж кажу, відгризши собі лапу. Погодимося ми на це, не погодимося - жодна влада не вправі прийняти цього рішення. Тому що яка влада тільки посміє прийняти таке рішення - український народ її знесе”, - додала Савченко.

Як повідомляв Знай.ua, експерт пояснив, що ховається за повідомленнями про наступ з боку Росії.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що ЗСУ повідомили про провокації на Донбасі і біля Чорного моря: 7 ворожих танків, флот і збиті безпілотники.