Нещодавно українські ЗМІ почали поширювати повідомлення про наступальні дії Російської Федерації.

Дмитро Снєгирьов, військовий експерт, політолог і голова ГІ «Права справа» назвав у своїй програмі «Політика навиворіт» цю тенденцію російським задумом, а також пояснив, яку мету переслідують інформаційні операції РФ.

На думку експерта, такі дії з боку Росії можуть бути радше спрямовані на Європу. «Давайте домовлятися за спиною України про можливість імплементації Мінських домовленостей і можливості блокування зусиль американської дипломатії щодо розширення зони впливу США», - каже він.

Поширення в українських ЗМІ повідомлень про наступальні дії з боку Росії – це теж, вважає Снєгирьов, одна з інформаційних операцій. Її ціль – обмежити американський вплив на події в Європі та в Україні зокрема. У цьому плані недопрацьовує Департамент захисту національної державності, адже він мав би слідкувати за інформаційними операціями.

Снєгирьов розповідає, як ця операція реалізується: публікуються фото, датовані 2015 роком. Це і є той інформаційний привід, який призводить до істерії серед населення та формує ілюзію інтервенції.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, Старіков пояснив, чому заяву Козака потрібно розглядати як загрозу.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, чи вплинуть на ситуацію на Донбасі поставки газу з Росії.