Багатьом бійцям після демобілізації з фронту потрібна фізична і моральна допомога. Були випадки, коли бійці з післявоєнними травмами, домагалися значних успіхів у спорті.

Реабілітолог бійців російсько-української війни і тренер з легкої атлетики Наталя Крушинська в програмі Гаррі Табаха «On target» розповіла про зміни у житті бійців після реабілітації.

«Всі, хто приходили, вони залишалися у спорті. Хтось для змагань залишався, хтось для підтримки своєї фізичної форми. Але, щоб пішли зі спорту, і щось зробили погане – таких випадків не було», - зазначила Крушинська.

Ведучий Гаррі Табах нагадав, що його цикл програм відкрив Вадим Свириденко, який брав участь в бойових діях на Донбасі і втратив усі кінцівки. Зараз він допомагає бійцям разом з гостем програми. Табах вважає, що Свириденко справжній герой.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

«Моя гордість як тренера це те, що вони, приходячи до нас, продовжують свою спортивну діяльність. Вони не йдуть в депресивний стан, не починають вести деградуючий спосіб життя і налагоджують соціальну роль в їхньому житті», - підкреслила реабілітолог.

Крушинська розповіла, що вони займалися з дівчиною Ольгою Бенд, яка втратила нижню кінцівку. Її головним досягнення є те, що в 2019 році вона змогла пробігти 10 кілометрів на марафоні морської піхоти. За словами реабілітолога, перші тренування з Ольгою були дуже складними в фізичному і психологічному плані, але, незважаючи на це, вона змогла домогтися результатів.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Гордона, що Байден йому подобається більше.

Раніше для Знай.ua Рахліс розповів про важливість психологічної допомоги для учасників АТО.