У програмі “On Target” з капітаном Гарі Табахом професійний перемовник Вадим Рахліс заявив, що кожен, хто брав участь в АТО, має отримати належну допомогу психолога, а фінансування цієї акції повинне лягти на плечі держави.

Рахліс пояснює, що участь в антитерористичній операції не минається так просто для людини. «У неї трошки понівечена психіка», - зазначає він. А відтак повинна бути відповідна допомога, але в Україні мало який психолог погодиться надати свої послуги безкоштовно, а держава – в принципі їх оплатити.

Водночас зі свого боку кожен атошник здійснив, каже експерт, абсолютний і беззаперечний подвиг, він називає їх героями. Сам же Рахліс не був учасником бойових дій, але був в АТО як перемовник, а тому знає з власного досвіду про важкість ситуації.

Перемовник не просить українських психологів працювати з учасниками АТО безкоштовно, ні, оплата має бути, але не з кишені самих атошників. «Країна повинна це оплачувати», - вважає він. Окрім того, сеанси психолога – це лише одна із пропозицій Рахліса. Віддячити військовому країна може оплатою послуг лікаря чи санаторно-курортного лікування. Тим паче, що це нормальна практика для інших розвинених держав світу.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Акцентує увагу експерт і на тому, що в роботі з учасником АТО аж ніяк не підійде телефонний дзвінок, його надто мало для встановлення емоційного контакту. Окрім того, деколи про стан людини набагато більше говорять невербальні жести, аніж слова.

Нагадаємо, кількість полонених українців у бойовиків на Донбасі зросла.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бізяєв розповів, хто зацікавлений у війні на Донбасі.