В ефірі програми «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка колишній міністр інфраструктури України, український дипломат та політик Володимир Омелян заявив про проблеми у комунікації між парламентом та урядом та розповів, як вибудувати вдалу співпрацю між ними.

«В першу чергу у нас проблема з комунікацією. Я не розумію чому, але за моєї каденції і зараз є купа міністрів, які парламент просто ігнорують. Вони не приходять на засідання комітетів, комісій, взагалі не поринають в парламентське життя. Хоча начебто логічно, що парламент їх призначив, вони мають бути в постійній комунікації», - вважає Омелян.

Він зазначив, що коли був міністром, він завжди приходив на всі засідання комітету, лише за виняткових обставин, як-от хвороба чи відрядження, він не відвідував їх. Більше того, Омелян приходив навіть на засідання інших комітетів, де депутати були вдячні, що непрофільний міністр зацікавлений у діалозі з ними. На його думку, для міністра участь у парламентському житті повинна бути у повсякденному графіку, як сніданок чи вранішні збори.

«Друга проблема, я вважаю, що про це дуже тихо говорять, але насправді для життя країни парламент потрібен, можливо, для 3-5 голосувань на рік. Ключові голосування - це затвердження уряду, державний бюджет і вряди-годи це якісь ургентні ситуації чи важлива реформа. Тоді потрібен парламент. Все інше - це робота виконавчої влади», - зазначив політик.

Ключовим моментом, на його думку, є те, як уряд вибудував комунікацію з парламентарями, які завжди ввічливо та спокійно готові іти на діалог.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

«Мені вдалося з усіма фракціями вибудувати нормальну комунікацію, бо в нас ніколи не було розмови про якісь тіньові домовленості», - заявив Омелян.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Омелян розповів про системні проблеми взаємодії уряду та парламенту.

Він також заявив, що українські міністри повинні відповідати за кадри, яких вони призначають.

https://www.youtube.com/watch?v=rWMWIa88Fw4&feature=youtu.be