Відомий політик і правник Ігор Шевченко у проєкті Геннадія Друзенка "Конституційна кухня" розповів про те, як став Міністром екології та природних ресурсів України за часів президентства Петра Порошенка, та як був Дон Кіхотом українського політикуму.

Про те, як працює українська влада, він збирається написати книжку.

«Про те, як я побачив це своїми очима за лаштунками. Не якісь слащаві мемуари, як Ложкін написав «Четверту республіку». Я хочу описати реальні речі. Звичайно, я не був головою Адміністрації президента, не був у найближчому пулі і не бачив усієї картинки. Але те, що я побачив, і через що пройшов… А я займав дуже принципову позицію як член Уряду, тому що міністр – це одне, а я себе сприймав, у першу чергу, як члена уряду. Повинен голосувати і приймати відповідальні і свідомі рішення по всіх питаннях, а не лише з питань екології», - каже політик.

Він зазначає: «Переважна більшість міністрів просто дбають тільки про свої питання, про своє міністерство. Щоб не вступати в конфлікти з Прем’єр-міністром, який грає основну роль. Я, навпаки, був таким Дон Кіхотом, і за це й поплатився. Мене звільнили».

Політик хоче детально розписати, як став міністром. Каже: це пов’язано з освітою, отриманою у США.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

«Це був нардеп Олександр Оніщенко, до того, як він мені зателефонував, ми два з половиною роки взагалі не спілкувалися. Аж тут дзвінок від його помічника: «Тебе розшукує Олександр Романович, перетелефонуй».

Був кінець 2014 року. Якраз пройшли нові парламентські вибори. Порошенко став Президентом, розпочалося формування нового уряду.

«Я його перенабираю, і він мені одразу після привітання каже: «Ти мені казав, що за кордоном колись навчався». «Так, - кажу, - навчався в університеті штату Міннесота». «А ще де?» - «Ну, в Йєлі ще. Трошки ще в Гарварді». «О! Бери свою біографію, резюме і приїзди до мене!», - згадує правник.

Коли він приїхав, з порогу почув: «Міністром будеш?». Звичайно, це була цікава пропозиція.

«Тим більше, що Петро Порошенко на той момент вважався людиною, яка прийшла в політику вже з грошима, знаннями, досвідом, хорошою освітою, з англійською мовою. Дійсно, такий образ реформатора. І я повірив», - каже Ігор Шевченко.

Нагадаємо, на звалищі піді Львовом знайшли ртутні лампи.

Читайте також: Зеленський за залишок терміну може ще добре «вистрілити», якщо почне запускати стратегічні плани, - Толкачов.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він заявив, що нам належить навчитися жити з коронавірусом.

https://www.youtube.com/watch?v=FvmNOQBFbGQ&feature=youtu.be