Пандемія коронавірусу давно стала фактором повсякденного життя в Україні. Але те ж саме можна сказати й про інші країни. Питання в тому, чи виявилася на висоті положення наша влада, чи змогла вона гідно прийняти цей виклик?

Ситуацію в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує мислитель і громадський діяч, філософ, футуролог, юрист, автор книги «Омріяна Україна. Ключ до майбутнього» Олексій Толкачов.

«Нам доведеться навчитися жити з коронавірусом, але головне - навчитися адекватно реагувати на нього. На цей час дії влади приносять Україні більше шкоди, ніж сам коронавірус. Одна справа - загроза хвороби, інша - те, що ми, як ідіоти, самі собі в ноги стріляємо. Так жити не можна. Все робиться навмання - немає ні планів, ні прогнозів. Локдауни вводилися або невчасно, або неадекватно», - вважає футуролог.

На його думку, в результаті заборони гуляти в парках люди, не маючи можливості дихати свіжим повітрям, підірвали свій імунітет.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

«Згодом сам головний санітарний лікар Віктор Ляшко визнав, що заборона на прогулянки в парках була викликана необхідністю налякати громадян, а не зупинити пандемію. Як своя влада може навмисно створювати в суспільстві панічні настрої? Це формене шкідництво», - вважає гість програми.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Олексій Толкачов закликав позбавити високопоставлених чиновників недоторканності.

Також він зазначив, що влада віддає накази, але не контролює їх виконання