Програма «Дія» - це справжня перемога, адже ті процеси, яким вона дасть старт, згорнути вже не можна буде. З іншого боку, її закриття зараз не призведе до значних змін чи втрат, оскільки цей поворотний момент ще попереду.

Детальніше про це розповів у програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило» Юрій Назаров, експерт зі Smart City технологій.

«Я вважаю - це прорив», - каже Назаров про «Дію». Хай і говорити та сперечатися щодо певних технологічних рішень та прийомів можна довго і багато, але ця програма, на його думку, стала перемогою України. Передусім йдеться про появу Міністерства цифрової трансформації. По-друге, «Дія» дасть старт іншим позитивним процесам, які згорнути вже не можна буде. «З одного боку - цифровізацію, з іншого боку - створення електронних послуг», - пояснює експерт.

Він розповідає, що цей додаток дозволяє використовувати замість паперових документів їхню електронну версію, це стосується паспорта та посвідчення водія. З іншого боку, він не відзначає якогось особливого прогресу з позиції IT-технологій. Натомість в Естонії цифрова трансформація торкнулася бізнес-процесів.

Щодо України, то цифрова трансформація стане серйозним викликом, стверджує Назаров. Він пояснює, що в державі всі бізнес-процеси застигли та зациклилися навколо міністерств і відомств, а також держпідприємств. Отже, це потребує змін та перекроювань. «І це, звичайно, буде дуже хворий важкий процес», - переконаний Назаров.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Експерт висловлює щирі сподівання на те, що в Україні здійснити ці перетворення вдасться. З іншого боку, нічого незворотного ще не почалося. «Я вважаю - ще цей рубікон не перейдено», - каже він. А відтак і закриття «Дії» на цьому етапі не призведе до серйозних змін чи втрат.

Нагадуємо, Назаров заявив, що Україна застрягла в радянській системі управління.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що в Україні електронні паспорти стали юридичними аналогами паперових.

https://www.youtube.com/watch?v=f9LCYaI6Xk8&feature=youtu.be