Сьогодні ми оцінюємо, чи буде масштабне вторгнення російської армії в Україну? Так, у Росії є сили й засоби на перший день війни. Але тільки на перший удар. Найголовніше – резерву немає. Про це заявив у програмі Дмитра Снегирьова «Політика навиворіт» військовий експерт Олег Жданов.

«Якщо раптом рух «Талібан» розсвариться з Москвою і вони підуть в Таджикістан, то 72-а частина «залізної» Самаро-Ульяновської дивізії - єдина, яка сьогодні прикриває таджицький напрямок. По документах з 2019 року – це вже армія. Але як було 10 тисяч, так і залишилось», - каже Жданов.

«Проблема комплектування Збройних Сил у Росії на сьогодні набагато більша, ніж в Україні. Путін у 2018 – 2019 роках максимальну увагу приділяв формуванню і комплектуванню Росгвардії. Згідно з Законом РФ Збройні Сили – це мільйон осіб, а сухопутні війська – 400 тисяч. Так ось Росгвардія – теж 400 тисяч. І пріоритетом для президента Росії було її комплектування», - каже експерт.

Він пояснює, що більшість контрактників пішли до Росгвардії. Росгвардія є домінантом у плані управління військами.

«Путін випустив Указ, що командир підрозділу Росгвардії старший за командира підрозділу Збройних Сил, а ЗС автоматично підпорядковуються Росгвардії. Тому процент комплектуванням контрактниками на сьогодні дуже низький, набагато нижчий, ніж у нас. Вони збільшують призов кожного разу. Вони вже добралися до того, що кримчани поїхали служити по всій території Росії, Держдума дозволила строковиків направляти в Сирію», - зауважує військовий фахівець.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

А сьогодні Росія намагається умовити Білорусь, у білоруських силових структурах іде активна агітація за підписання контракту, щоби білоруси поїхали в Сирію. Вони розуміють, що строковики в Сирії не витримають. Те ж саме з явкою до військкомату за повістками. У них теж проблема ще гірша, ніж в Україні. Вони знову посилюють кримінальну відповідальність за неявку, запроваджують штрафи. Тому казати, що в Росії немає проблем з укомплектуванням армії, не можна.

Нагадаємо, британські міноносці мчать до берегів України: путінським коритам буде страшно.

Як повідомляв Знай.uа, путінський бойовий флот підступно наблизився до берегів України.

Знай.ua писав, що ООН дала 23 визначення військової агресії, і дії РФ проти України підпадають під 21 з них, - Шнурко-Табакова.

https://www.youtube.com/watch?v=Hz5GF_maXNo&feature=youtu.be