Те, що Росія вже восьмий рік веде проти України гібридну війну, давно стало загальним місцем. Але що, власне, таке - гібридна війна?

На це питання в програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» відповідає видавчиня, громадська діячка і блогерка, голова експертної ради Військ зв'язку Збройних сил України Елліна Шнурко-Табакова.

«У гібридній війні є військова і невійськова складові. Військова складова - це не тільки «гарячі» бойові дії, але і, наприклад, фінансування бандформувань, як це робиться на Донбасі. ООН дала 23 визначення військової агресії, і дії РФ проти України підпадають під 21 з них», - каже гостя програми.

Вона нагадала, що є і дипломатичні війни, і торговельні, і економічні. Також не слід забувати про війни інформаційні та кібернетичні.

«Інформаційна війна може мати й самостійний характер, і супроводжувати класичну війну, яку людство знає тисячоліттями. Те ж саме відноситься і до кібернетичних атак. Наприклад, коли наші кораблі проходили Керченську протоку, то російські хакери негайно зайнялися атаками на сервери українського флоту і сайт Міністерства оборони», - розповідає вона.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, тему війни з Росією прокоментував футуролог Олексій Толкачов.

Також був висунутий проєкт закону про боротьбу з колабораціонізмом.