Чи можлива деокупація Криму та всіх анексованих територій? Про це у програмі політолога, співголови ГІ «Права справа» Дмитра Снегирьова «Політика навиворіт» розповів військовий експерт Олег Жданов.

«На жаль, у нас що попередній президент, що чинний порушують два головний принципи. Перший: «Хочеш миру – готуйся до війни». Другий: «Якщо ти воюєш – ти повинен сказати, з ким ти воюєш». Бо якщо ти не знаєш, хто твій супротивник – ти ніколи не отримаєш переваги. Ти можеш програти, укласти тимчасове перемир’я, заморозити конфлікт – що, до речі, у нас відбувається. Але ти ніколи не переможеш», - каже Жданов.

Українські президенти нехтують цим питанням, зазначає він, і це унеможливлює всі подальші дії з деокупації анексованих територій.

«На сьогодні, я думаю, повернення анексованих територій – фактично нездійсненна мрія. При нинішньому рівні збройних сил України це може викликати дуже великі втрати. Ми гаємо час у тому сенсі, що не займаємося модернізацією і реформуванням Збройних Сил України. У нас в країні немає такого поняття як військова реформа. Я завжди кажу, що головне завдання генерального штабу – це на підставі Концепції Національної безпеки й оборони розробити воєнну доктрину, в якій викласти основні напрямки подолання викликів, які стоять перед країною. І надати модель Збройних Сил України, яка буде відповідати цим викликам», - зазначає військовий і продовжує:

«Ми сьогодні навіть не можемо предметно обговорити можливості щодо реформування Збройних Сил і можливості щодо вирішення конфлікту збройним шляхом. Тому що ми не розуміємо, що маємо і до чого треба прагнути».

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Дмитро Снегирьов додає: «Сьомий рік ідей війна, але вона не названа війною. Фактично в юридичному полі України це не закріплено, а тільки в Преамбулі Росія названа країною-агресором, але не більше того. Чи не вважаєте ви, що це і зв’язує нам руки?».

«Головна крапка в цьому питання – це визначити сторони конфлікту. Це не просто стратегічна помилка, це помилка, яка призводить до бігу по колу. Україна сьогодні нагадує коняку, яка виступає в цирку. Вона думає, що біжить вперед, але всі глядачі бачать, що вона біжить по колу», - резюмує Олег Жданов.

Нагадаємо, Володимир Зеленський зізнався у готовності дати відсіч Росії: "Є підтримка".

А прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков зробив заяву щодо війни з Україною: "Росія не залишиться байдужою".

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Білорусі знову зафіксували рух колони важкої військової техніки: "Почалося?".

https://www.youtube.com/watch?v=Hz5GF_maXNo&feature=youtu.be