Чи буде війна з Російською Федерацією? Це питання хвилює уми багатьох українців. Відповіді на нього шукає у своєму блозі «Тарас Загородній говорить» політолог Тарас Загородній. Також він пояснює, які інтереси переслідує Росія в Україні.

«В принципі, - говорить він, - війна у нас і так триває майже сім років після анексії Криму. Зараз ця тема знову обговорюється. У мережі скидають фото і відео пересування військ, вже говорять про те, що можливо пряме зіткнення. Ми бачимо, що йдуть дзвінки з Пентагону нашому і російському командуванню».

Всім тривожно: чи буде війна?

«Ми повинні розуміти, що з 2014 року така ймовірність завжди існувала. Ще в XVIII столітті пан фон Клаузевіц писав: війна – це продовження дипломатії. Кожна країна живе в цьому світі, виходячи зі своїх національних інтересів. Росія ставить перед собою свої, Європа - свої, Сполучені Штати - свої», - міркує експерт.

Він продовжує: «Для Росії Україна – це критично важливий момент в історії. Тема України не сходить з порядку денного російського телебачення, а це знак, що для них Україна є дуже важливою. Це і доступ до військових технологій. Це «Південмаш», який до 2014 року обслуговував весь ракетний щит країни. Велика наддержава так і не змогла побудувати ракети, створені ще за радянських часів».

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Тарас Згородній нагадав, що багато процесів у Росії залежать від двигунів для вертольотів і ракетної техніки, які виробляє «Мотор Січ». Вони залежать і від Державного підприємства «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря» - «Машпроект», розташованого в Миколаєві, яке виробляє обладнання до військових, в першу чергу, кораблів.

«Ну і, зрозуміло, що труба. Ці стратегічні завдання Російська Федерація хоче вирішувати», - пояснив Загородній.

Нагадаємо, Загородній прокоментував «ліві» рішення президента та гасло «Надра – народу!».

Читайте також: Росія стягує війська до кордону, а Україна продовжує імпортувати російський струм – екс-голова СБУ.

Знай.ua повідомляв, що Росія посилить енергетичний тиск на Україну у разі необдуманого виконання Нацплану щодо викидів – Міненерго.

https://www.youtube.com/watch?v=Zn-ualcsvY0&feature=youtu.be