Україні не потрібно обманювати себе тим, що Німеччина і Франція будуть здавати свої національні інтереси на догоду нашим, оскільки вони переслідують свої національні інтереси.

Про це сказала політик Валерія Заружко в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

Валерія Заружко зазначила, що не має значення, чи підіграють Німеччина і Франція Росії.

"Тут питання в тому, що у Франції і у Німеччині, точно так само, як у Росії, України і будь-якої іншої країни - є національні інтереси. І в черговий раз обманюватися тим, що хтось буде здавати свої національні інтереси на догоду нашим - м'яко кажучи, наївно і неправильно. Так, вони будуть намагатися просувати якісь меседжі, якісь свої платформи, заради того, щоб відстоювати, в тому числі, і свої національні інтереси", - сказала Заружко.

Вона зазначила, що від майстерності українських перемовників буде залежати, наскільки ми зможемо просунути свої інтереси. Саме на цьому потрібно фокусуватися.

Популярні новини зараз
В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою "Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024 Військовий розповів, скільки працівників ТЦК були на фронті: "Вони навіть не знають, що це" В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку
Показати ще

"Так, у них є відносини з Росією. Ясна річ, що теж не російські інтереси вони будуть ставити на чільне місце, а кожен глава своєї держави буде думати про своїх громадян, в першу чергу. Якщо ми говоримо про "Північний потік-2", то ймовірно, зараз вже це мені здається стало для всіх очевидним, що "Північний потік-2" буде добудований. Питання в термінах, коли він буде добудований. І тут Україні теж необхідно думати, що будемо ми робити з нашою ГТС, і як ми її будемо використовувати після того, як вона виявиться фактично не у справах", - додала Валерія Заружко.

Як повідомляв Знай.ua, Володимир Зеленський зізнався, навіщо прилетів до Франції: "Щоб гармати мовчали".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Чаплига зазначив, що Британія зараз прагне відновити свій вплив у світі, користуючись нестабільністю в США.

https://www.youtube.com/watch?v=s4UjumwOSZg&feature=youtu.be