Економіст, фінансовий аналітик Олексій Кущ у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» пояснив, чому Україні не потрібен кредит Міжнародного валютного фонду.

«Зараз ми знаходимося в тренді зміцнення національної валюти. Ніхто ніколи не бере валютні кредити, коли національна валюта зміцнюється. Це абсолютно безглуздо, тому що ти береш гроші в валюті. Якщо ти навіть будеш витрачати їх на якісь бюджетні витрати – через кілька місяців ти поміняєш цю валюту і отримаєш набагато менший гривневий еквівалент. А віддавати доведеться через кілька років, коли курс національної валюти девальвує», - говорить експерт.

Кущ підкреслює, що валютний кредит потрібно брати виключно на фазі ослаблення національної валюти.

«Зараз нашому уряду, я б сказав, категорично не можна давати гроші в борг, тому що він ці гроші все одно неефективно витрачає. Він отримує ці ресурси позикові, які потім доведеться віддавати майбутнім поколінням українців. І куди він витрачає? Він же витрачає їх не на підтримку. Він витрачає на абсолютно неефективні проекти», - заявив економіст.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Чаплига пояснив, чому Україна повинна відмовитися від показника ВВП.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також Знай.uа повідомляв, що Чаплига пояснив, чому Європа ставить ультиматум Україні, а не Росії.

https://www.youtube.com/watch?v=abP_xj2We3c&feature=youtu.be