Український політолог, правозахисник і громадський діяч Михайло Чаплига в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» пояснив, чому Макрон і Меркель ставлять ультиматум Україні, а не Росії.

«Тому що те, як ми бачимо це зсередини, і те, як це бачить світ, воно сильно відрізняється», - каже експерт.

На його думку, те, що сталося на сході України, є дзеркальним відображенням того, що сталося на Майдані.

«Пам'ятаєте захоплення обладміністрацій, держбудівель тощо? Точно так само почали там. Тільки тут це робили під знаком США, а там це робили під знаком Росії. І всі це прекрасно розуміли. Тільки тут потім прийшли США підтримувати, а туди прийшла Росія підтримувати. Начебто і США безпосередньо не тут – ми не в НАТО. Точно так само і Росія начебто безпосередньо не зайшла. Але всім же зрозуміло, що вони не в штольнях знайшли ці «Гради» і все інше. Тобто зрозуміло ж, звідки вони це все привезли», - сказав Чаплига.

Він зазначив, що точно так само це бачить і Європа.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

«Оскільки в Європі це бачать, вони кажуть, що тут трохи інший формат цього всього. І, відповідно, коли вони ведуть переговори, вони виходять з ось цієї картини, а не тієї, яку нам намалювало наше «Міністерство правди». А з цієї картини поставити Росію на місце... Звичайно, що можуть сказати? «Росія, припини підтримувати товаришів там, на Сході»? Так Росія у відповідь каже: «США і Британія, будь ласка, припиніть підтримувати Київ у своєму цьому НАТО», - резюмував політолог.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Чаплига заявив, що піде в президенти.

Також Знай.uа повідомляв, що Бізяєв розповів, які нові концепції об'єднання розробляють в російському середовищі.

https://www.youtube.com/watch?v=9dJAwFM55_A&feature=youtu.be