«Русский мир» як концепцію довелося відхилити. Руслан Бізяєв, політичний оглядач та експерт Українського інституту політики пояснив таке рішення керівництва РФ у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

«Світ стрімко змінюється, і концепція “русского мира” стає вразливою», - пояснює гість програми. На його думку, дотримування цієї ідеї гальмує перебудову Російської Федерації.

З іншого боку, порожнє місце не залишиться порожнім, на зміну однієї ідеї прийде інша. «Буде нова якась більш глобальна концепція, наприклад, “слов’янського світу”, “великої Євразії”», - припускає він і додає, що вони вже знаходять підтримку в середовищі блогерів. Якщо говорити про «велику Євразію», то тут йдеться про зовсім інший масштаб, що виходить за межі континентальної Європи: це і Афганістан, і Ла-Манш.

Бізяєв звертає увагу в цьому контексті і на кризу, яку переживає ЄС. «Колгосп 27 років без врожаю», - вдається він до порівнянь.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Останні надії в такому разі покладають на президента Франції. «Якщо Макрона у 2022 році зносять – все, пиши пропало», - коментує Бізяєв. Тоді можна очікувати ще більшого та повнішого ослаблення держав Європейського союзу. Окрім цього, свою лепту в цю кризу вносить і пандемія. На думку експерта, світ потребує не стільки нових об’єднань, скільки нових кооперацій на політичному та економічному ґрунті.

Нагадуємо, Бізяєв розповів, яких дій очікувати від Байдена і Путіна щодо України.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, як оцінювати комюніке ТКГ по Україні.