Німеччина і Франція спробують зробити все, щоб війна між Росією і Україною не розрослася, але судити про результати перемовин Тристоронньої контактної групи потрібно буде за справами, а не за офіційними комюніке.

Про це сказав політолог Руслан Бізяєв в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

"Я поки не розумію, якщо це загальна концепція, починаючи з учорашнього дзвінка Байдена-Путіна і закінчуючи візитом віртуальним або реальним в Париж, саме до Макрона - це частина загальних домовленостей, або це поки що локальні шматочки, які потім спробують скласти в єдину мозаїку? Очевидно, тут доведеться судити за справами, а не за офіційними комюніке", - сказав Руслан Бізяєв.

Він зазначив, що у Франції, Німеччині та Росії після тристоронніх перемовин вийшли три різні комюніке.

"Я думаю, що європейці спробують зробити все, щоб конфлікт не розрісся. А далі вже починається поле допуску. Можемо зробити ось так, можемо зробити ось так. Якщо запропонують концепцію тихих, але урочистих похоронів "Мінську", але, при цьому, щоб всі вийшли красиво з цієї ситуації - я думаю, вони приймуть", - додав Бізяєв.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

За його словами, для учасників перемовин - це зараз питання не тільки політичного престижу, але і перспектив Європи і утримання її позицій.

Він зазначив, що президент Франції Еммануель Макрон висловить своє бачення ситуації, що необхідно досягти в кінці перемовного процесу, а канцлер Німеччини Ангела Меркель його підтримає.

"А ось вже деталі - це вже предмет діалогу. І дипломатів, і радників президентів, і міністрів закордонних справ, і так далі. Тобто, спочатку що ми робимо, а потім вже як ми йдемо до цієї мети, розбиваючи її по контрольних точках. Тому я думаю, що процес з цього моменту піде, і піде досить швидко. Тільки за однієї умови - якщо не виникне умовної Авдіївки", - підкреслив політолог.

Як повідомляв Знай.ua, Снєгірьов заявив, що українська делегація буде шукати інший перемовний майданчик.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бізяєв розповів, чи вплинуть на ситуацію на Донбасі поставки газу з Росії.