Українська сторона після завершення карантину буде шукати іншу країну для проведення зустрічей ТКГ, про це заявив віце-прем’єр-міністр Олексій Резніков. Нагадаємо, що зараз РФ активно розташовує свої війська на кордоні з Україною.

Військовий експерт і політолог Дмитро Снєгирьов у власній програмі «Политика наизнанку» розповів про суперечливі заяви учасників української сторони та актуальні події навколо процесу перемовин.

«Віце-прем’єр-міністр Резніков заявив, що якщо відбудуться зустрічі після коронавірусу, то українська делегація навряд чи погодиться їхати у Мінськ, враховуючи антиукраїнську риторику, яка наразі панує у Мінську. На думку Резнікова, Білорусь наразі знаходиться під повним контролем РФ, тобто недружньої нам країни. Українська делегація буде шукати інший перемовний майданчик», - зазначив Снєгирьов.

Експерт нагадав заяву колишнього командувача американськими військами у Європі Бена Ходжиса, що США можуть увійти у «Мінський формат». І тут варто згадати заяву міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, що США навряд чи погодяться на участь у «цирку» під назвою ТКГ.

«Тобто ми вже вирішили за американських партнерів погоджуються вони чи не погоджуються? Кулеба фактично поставив «червоні лінії», за які навряд чи вже американська адміністрація перейде. А тут ще й заява Резнікова про те, що українська сторона жодним чином не погодиться на проведення наступного раунду перемовин учасників ТКГ у столиці Білорусі», - підкреслив Снєгирьов.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також політолог наголосив, що все це відбувається на тлі передислокації та активного розташування військ РФ біля кордону України, зокрема, і з території Білорусі.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Снєгирьова, що американські партнери є чи не єдиним гарантом збереження територіальної цілісності і суверенітету України.

Раніше Знай.ua поширював, що Снєгирьов назвав фатальні помилки української делегації в ТКГ.