Політичний експерт, співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов у своєму блозі «Політика навиворіт» розповідає про можливу втрату Україною своєї суб’єктності як держави.

«Йдеться про те, що не Україна, яка потерпає від російської агресії, запропонувала власне бачення розвитку подій. А про те (причому мовиться устами радника і голови Офісу Президента), що Україна погодилася на існуючий франко-німецький план», - констатує ведучий.

Він бачить загрозливу тенденцію в цій ситуації.

«Таким чином ми заклали міну уповільненої дії під суб’єктність нашої держави. Ми дали можливість Російській Федерації вважати, що Україна вийде назад із дошки перемовного процесу. Що ми не суб’єкт на світовій шахівниці, а об’єкт, країна, якій спускають план, яка лише погоджується з певними пунктами. Причому й по цих пунктах є розбіжності в оцінках представників української делегації в ТКГ», - розмірковує Снєгирьов.

Він пояснює, чому робить саме такі висновки.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Якщо Єрмак і Арестович говорять, що у франко-німецькому плані немає фактичних розбіжностей з українською стороною. Більше того, він начебто дублює основні положення плану Кравчука, то заява представника української делегації Гармаша (Представника ОРДЛО у Тристоронній контактній групі – Ред.) свідчила про те, що все ж таки є розбіжності. І пояснення Арестовича про те, що позиція Гармаша є позицією приватної особи, - це його особиста думка як журналіста, яка не витримує жодної критики», - визнає експерт.

Він підкреслює: йдеться про оцінку роботи ТКГ, а не про особисті забаганки пана Гармаша. Таким чином вже торпедується сама ідея єдиного голосу.

Нагадаємо, раніше Снєгирьов заявив, що деякі співучасники процесів перемовин створюють інформаційні пастки для України.

Також Вадим Карасьов важає, що не можна домовлятися про Донбас на шкоду інтересам України.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Снєгирьов прокоментував ситуацію навколо нового мирного плану.