Яких помилок допустилася українська делегація, пояснив військовий експерт Дмитро Снєгирьов у програмі «Політика навиворіт».

Як відомо, Андрій Єрмак, голова Офісу президента, повідомив 9 березня про новий мирний план, що має вирішити воєнний конфлікт на Донбасі. Зазначається, що його розробили Німеччина та Франція з оглядом на пропозиції, які зробила Україна. «Тобто, йдеться про план вже посередників, який мав би врахувати інтереси Росії та України і, відповідно, представляє такий собі компроміс», - пояснює військовий експерт.

Сам Андрій Єрмак, розповідає Снєгирьов, наголошує на захищеності українських інтересів у цьому плані. Мовляв, його вже переглядає політична верхівка Росії і ось-ось має виголосити своє рішення. Водночас звертає на себе увагу той факт, що відхилення плану з боку Російської Федерації значно погіршить її відносини на міжнародній арені з іншими державами.

Хоча, як вважає Снєгирьов, протягом 7 років війни на Донбасі світ вже давно мав би сформувати думку про Росію як країну-агресора. А тим часом вже з’являються перші зауваження української делегації ТКГ.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

«Олексій Арестович говорить про те, що план буде оприлюднений наприкінці березня», - каже ведучий. І тут виникає перше розходження, на яке відразу звертає увагу Снєгирьов: хіба може політична верхівка Росії вже переглядати мирний план, який опублікують лише наприкінці березня?

Цю ситуацію, звісно ж, відразу використала Росія у свою користь. Так, Песков і Руденко заперечили існування плану. Снєгирьов зі свого боку ставить питання Андрію Єрмаку щодо доцільності такого радника: він ширить фейкову інформацію, а Російська Федерація використовує це собі на користь.

Нагадаємо, Бізяєв пояснив, чому план Андрія Єрмака недоцільний.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Чаплига назвав причини актуалізації обговорення теми «вагнерівців».