9 березня голова Офісу президенту Андрій Єрмак заявив, що наразі існує план, запропонований Францією та Німеччиною, щодо урегулювання ситуації на сході України.

У програмі «Политика наизнанку» військовий експерт Дмитро Снєгирьов заявив, що деякі співучасники процесів перемовин створюють інформаційні пастки для України.

«Є багато цікавих персонажів, яких ввели у процес перемовин українські спецслужби. Йдеться про представників ОРДЛО з української сторони. Зокрема, є такий персонаж – Гармаш, який вирішив не «пасти задніх», а прокоментувати ситуацію щодо врегулювання. Хоча, здавалось б, хто взагалі надавав право пану Гармашу щось коментувати?», - зазначив Снєгирьов.

Також, Снєгирьов нагадав, що право голосу української сторони надавали тільки одній особі – Олексію Арестовичу. Це було зроблено, щоб запобігти розбіжностей у роботі української тристоронньої контактної групи.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

«Але сталося не так, як гадалося. Пан Гармаш вирішив «перетягнути ковдру на себе» і взяти роль такого собі спікера української делегації, якого ніхто не уповноважував», - підкреслив Снєгирьов.

За словами ведучого, Гармаш, коментуючи ситуацію навколо мирних перемовин, говорить про те, що цей план ніхто не бачив. Але є ще одна цитата Гармаша, де він зазначив, що між планом, запропонованим Німеччиною, Францією та українським, є суттєві розбіжності.

«Про які розбіжності говорить пан Гармаш, якщо він цей план не бачив у очі? Звідки такі заяви, які йдуть «у розріз» заявам Арестовича та Єрмака про те, що розбіжностей, з української сторони, фактично немає?», - сказав Снєгирьов.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Снєгирьова, що Офіс президента взяв курс на знищення ОПЗЖ.

Раніше для Знай.ua Снєгирьов розповів про збільшення статків олігархів під час кризи.