Черговий випуск програми «Політика навиворіт» співголови ГІ «Права справа» Дмитра Снєгирьова присвячений аналізу ситуації навколо збройної присутності Росії на Донбасі. В тому числі, політолог аналізує розбіжності в трактовці розвідданих української сторони.

«Третього серпня 2018 року, за даними Головного управління розвідки Міноборони у складі першого та Другого армійських корпусів РФ було зафіксовано 475 танків, а через вісім днів – уже 700. Це дані української розвідки», - каже він.

Експерт дорікає розвідці, яка припустилася незбагненної похибки у зборі даних.

«Яким чином, шановні розвідники, ви маніпулюєте інформацією щодо присутності важкої техніки на окупованих територіях? Ця інформація конче необхідна для стратегічного планування і, головне, розуміння процесів, які відбуваються на окупованих територіях, не тільки для політичного проводу України, а, в першу чергу, для наших західних партнерів», - каже експерт.

Він зауважує: невипадково саме Америка висловила занепокоєння активізацією Збройних Сил Російської Федерації в безпосередній близькості від кордонів України.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Саме наші американські партнери є чи не єдиним гарантом збереження територіальної цілісності і суверенітету України, на жаль. І така розбіжність у цифрах в умовах відкритого військового протистояння з Російською Федерацією неприпустима!», - резюмує Снєгирьов.

Він продовжує співставляти розвіддані: «Дев’ятого серпня 2018 року представник Головного управління розвідки Міноборони Скібіцький називає кількість учасників незаконних збройних формувань на окупованих територіях: 35,5 тисяч з урахуванням вояків Російської Федерації. А 16 серпня Віктор Муженко називає 32 тисячі особового складу».

Тобто дві з половиною тисячі озброєних вояків дивним чином розчинилися.

«Я не роблю трагічних пауз, але поясніть мені: як протягом тижня можуть корелюватися подібні розбіжності в цифрах представників Головного управління розвідки Міністерства оборони України та представників Генерального штабу Збройних сил України?», - ставить він запитання.

Нагадаємо, Бортник прокоментував переговори Путіна, Макрона і Меркель.

Раніше Знай.ua повідомляв, що в Україні стартував призов до ЗСУ: скільки хлопців підуть захищати Батьківщину.

Також Знай.ua писав: Українці просять Зеленського скасувати призов до армії: "Повинен бути вибір".