У програмі Мирослави Бобровської «Хід королеви» політолог, правозахисник і громадський діяч Михайло Чаплига розповів, яку владу зосереджує у своїх руках.

Політолог стверджує, що має владу первинну і дану зверху, її не збільшити, не применшити, не передати і не позбутися. Але формалізація влади – це інше питання, якраз-таки вона його і не цікавить. «Влада не у візитці і не в статусі, і не, грубо кажучи, в зеленому кріслі на Банковій», - каже він.

Влада, на його думку, повинна сприйматися як інструмент для діяльності людини, а не просто бути. З іншого боку, тоді виникає питання, кому потрібна влада: її власнику чи тим, на користь кого її можна використати? У сучасному світі владу використовують радше як інструмент самоствердження, інструмент накопичення статків. На це Чаплига відповідає так: «Якби я мав хоч мільйон – я все одно ходжу в одній футболці».

В ефірі програми політолог також заявив про свої наміри йти у президенти. Він відзначає необхідність у такому разі дотримання свого слова перед виборцями, тобто простими людьми, а не гучними іменами.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Будь-які життєві досягнення він пояснює тим, що хтось інший не зумів із цим впоратися, тобто, у когось більшає, у когось – меншає. «Тому, пам'ятаючи цей закон Всесвіту, я повинен ділитися тим, що у мене є, з іншими», - пояснює Чаплига. Змогу надавати іншим підтримку та допомогу він вважає чи не найбільшим привілеєм.

Нагадуємо, Чаплига розповів сагу про застосування сили і любові для перемоги.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Чаплига розповів про існуючі підходи держави.