Політолог Михайло Чаплига в програмі «Чаплыга. Без вопросов» розповів сагу про застосування сили і любові для перемоги.

«Сага називається «Про багнет і любов». Коли ти любов'ю і сміхом перемагаєш систему, яка наїжачилась багнетами, ти обов'язково впадеш від рук громадян, які пізнали сміх. Організована збройна меншість може скільки завгодно утримувати владу над неорганізованою і беззбройною більшістю до тих пір, поки більшість покірна своєму страху», - почав Чаплига.

Чаплига продовжив, що не багнет утримує більшість, а страх багнета. А значить, для перемоги потрібні не багнети у відповідь, а любов і сміх, які руйнують ланцюг страху. Любов вимагає часу і віри, самопожертви і прикладу. Штик не вимагає нічого – це офіс простих рішень.

«Спокуса простоти перетворює любов на банальний секс, бо любов вимагає зусиль в першу чергу над собою, а багнет – над іншими. Влада любові безмежна – ніяка армія не зможе зруйнувати таку владу, навіть якщо у цій армії немає багнета. Але взявши в руки штик і зрадивши любов, ти сам обираєш зброю і міняєш всесилля на примарні шанси перемогти. Ти можеш вигравати кілька битв, але бій – ти вже програв», - розповів політолог.

Як говорить ведучий, це і є гординя. Любов – у Бога і ти лише інструмент в його руках. Але це не твої перемоги і ти прагнеш до особистої перемоги – береш багнет і програєш. І Бог знову пошле нового посланця з любов'ю проти багнета, але спочатку ти впадеш від багнета опонента, з яким ти вирішив помірятися силою.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

«Пристрасть до перемоги палає в кожному з нас, воля до перемоги – питання тренування, спосіб перемоги – питання честі, це сказала Маргарет Тетчер. Можна навіть перемогти, застосувавши ще більшу силу, але влада, отримана багнетом – ніколи не пізнає любові», - закінчив Чаплига.

Нагадаємо, Знай.ua публікував, що Чаплига розповів про підходи держави.

Раніше Знай.ua поширював заяву Чаплиги, що коли одна країна нападає на іншу, перше, що вона робить, це гасить центри управління.