Український політолог, правозахисник і громадський діяч Михайло Чаплига в своїй програмі «Чаплига відповідає» розповів, що можна зробити, щоб збільшити ВВП України і стабілізувати українську економіку.

«Перше – це відмовитися від такого показника як ВВП. Я не великий економіст, але навіть з того, що я собі уявляю і розумію, відмовтеся взагалі від цієї цифірі ВВП. Тому що ви будете вічно блукати в трьох соснах обчислення цього ВВП. Одні будуть малювати вам плюс, інші малюватимуть мінус. Плюс у нас ще такі поняття «варранти» є... Якщо у нас ВВП вище 3% грубо кажучи, то ми мало не половину всього, що зверх, повинні в грошах «живих». ВВП – це якісь циферки з відсотками, а гроші «живі» віддавати. І одні будуть малювати, що типу більше, для того, щоб грошики з нас збити, а інші будуть малювати, що менше, для того, щоб грошики не давати», - каже Чаплига.

На його думку, єдиний показник, який може бути в країні, це ступінь задоволення або щастя громадян.

«Є такий індекс щастя і так далі. Тобто, якщо громадяни вважають, що їм жити комфортно, вигідно і безпечно в країні – ось це єдиний показник, який може бути. Всі ці ВВП, нехай воно буде хоч яким завгодно, нам дуже важливо абсолютно до інших показників прив'язатися в країні. Тоді і життя почне налагоджуватися», - стверджує політолог.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Михайло Чаплига обіцяє балотуватися в президенти.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Також Знай.uа повідомляв, що Чаплига пояснив, чому Європа ставить ультиматум Україні, а не Росії.

https://www.youtube.com/watch?v=MXYkXLXEDRM&feature=youtu.be