Чому влада противляться перепису населення та камерам на дорогах? Про це розмірковують Яніка Мірило - українська громадська діячка, радник голови Державної митної служби України Максима Нефьодова, радник віце-прем'єра – міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, а також міністра інфраструктури України Владислава Криклія, та економіст Сергій Фурса у програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» .

У нас досі немає демографічного реєстру та перепису населення. У минулому році міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет оприлюднив результати всеукраїнського перепису населення. Згідно з переписом, розподіл за статтю: 20,01 млн жінок, 17,28 млн чоловіків. У Києві проживає 3,7 млн ​​осіб.

«Ну, у нього був коефіцієнт. Він зібрав бази даних з мобільних операторів і деякі коефіцієнти. Але це ж теж потрібно розуміти, якими цифрами ми оперуємо», - каже Яніка Мірило.

Сергій Фурса парирує: «Я не розумію, чому не хочуть проводити перепис населення. Ну, зафіксуйте, що нас тепер 35 мільйонів, а не 42 або 52. Зафіксуйте, гірше не буде! Ви просто відкриєте вікно, покажете світло і скажете: «Ну, ось так, так». Таке відчуття, що влада боїться показати ось цю цифру реальності. Ми ж живемо в цій реальності! Гірше реальність не стане».

Ще одна проблема, на яку звертає увагу економіст – опір влади загальноєвропейській практиці відеокамер на дорогах.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

«Мені завжди було незрозуміло, чому такий спротив камерам на дорогах? Я не бачу корупційного інтересу в тому, щоб камери не стояли. Щоб на кожному, зараза, кутку стояла камера, щоб ніхто на червоний колір не проїжджав. Щоб ніхто не їздив по смузі громадського транспорту», - міркує фінансист.

Нагадаємо, населення України стрімко скорочується, - Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Попенко пояснив, чому не підвищили ціну на електрику.

Читайте також: Майкла Щура з "Телебачення Торонто" побили в Києві: "Вони не гальмували".

https://www.youtube.com/watch?v=bSLbIKPUJmM&feature=youtu.be