Чи здатна Україна - або самостійно, або за допомогою західних інвесторів - розвивати у себе атомну, авіаційну та космічну галузі? І чи є сенс це робити?

Свою думку у програмі «Розвилка» висловлює політолог Руслан Бізяєв.

«Космічна галузь однозначно має сенс, і не може застаріти. Хто виграє битву за космос, той фактично виграє битву за Землю. Атомну енергетику в Україні розвивати потрібно, але тут у нас конфлікт між «Росатомом» і «Вестінхаусом», який поки ні до чого доброго не привів. Авіаційної промисловості зараз належить перерозподіл ринку, і не тільки у зв'язку з пандемією», - вважає експерт.

Але, на його думку, якщо в найближчі два роки щось не зробити з «Антоновим», то Україну просто викинуть з цього ринку. «Мотор Січ» для того і була націоналізована, щоб виробляти двигуни для турецьких «Байрактарів». Але є великі сумніви, чи дадуть нашій країні відповідні технології.

«Скільки країн можуть дозволити собі розробку винищувача п'ятого-шостого поколінь? Їх можна порахувати на пальцях однієї руки. Південна Корея - технологічно дуже розвинена країна, але вона тільки недавно випустила винищувач четвертого покоління», - говорить Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він закликав Україну провести військову реформу.

Також Бізяєв прокоментував майбутній кліматичний саміт.

https://www.youtube.com/watch?v=Z-jF5LKCM58&feature=youtu.be