У програмі «Суть подій» журналістка Любов Завальнюк розповіла, як від тепер зміняться умови отримання субсидії.

Журналістка повідомляє, що Кабмін ухвалив відповідний законопроєкт, згідно з яким ретельно перевірять, чи мають громадяни іноземну валюту, чи перетинали вони кордон і в якому узагалі фінансовому становищі перебувають.

Окрім цього, припиняють свою діяльність спеціальні комісії місцевих влад, які й займалися питанням субсидій. «Такі комісії нерідко діяли в розріз вказівкам соціальних органів – шкодували людей і виділяли їм субсидії, навіть якщо ті не проходили за окремими критеріями», - пояснює Завальнюк. Вона також розповідає про обговорення урядового комітету: планується посилити моніторинг і підключити автоматичне підтягування реєстрів.

Отже, отримати субсидію тепер українцям буде значно складніше. Завальнюк навіть припускає, що багато громадян, яким дійсно потрібна субсидія, залишаться без неї. А відтак вона і називає цю постанову чи не найжорсткішим рішенням Кабміну. Мотивувати його можна рекомендацією МВФ: влада має на третину скоротити витрати держбюджету на соціальну сферу до 2025 року.

«Заможних українців відсутністю субсидії не налякаєш, а тих, хто міг розжитися копійками, роздягнуть до нитки», - підкреслює ведуча. Окрім цього, по бюджету громадян, попереджає вона, вдарить ще й збільшена оплата комунальних послуг.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадуємо, Завальнюк розповіла про масштаби заборгованості населення за комунальні послуги.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що розмір пенсії збільшиться в середньому на 308 гривень.

https://www.youtube.com/watch?v=24NxY4UH-uw&feature=youtu.be