1 березня відбувся автоматичний перерахунок пенсій для 8 млн. пенсіонерів. В Україні всього 11,1 млн. пенсіонерів і тільки 11,6% з них мають пенсію понад 5 тисяч гривень, згідно з даними Пенсійного фонду.

Журналістка Любов Завальнюк в програмі «Суть событий» на каналі Знай24 розповіла про розмір індексації пенсій.

«З 1 березня 2021 року, згідно з постановою Кабміну, була проведена індексація пенсій. Пенсії перераховано із застосуванням коефіцієнта зростання середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески. Індексації підлягають пенсії за віком, за вислугу років, по інвалідності та у зв'язку з втратою годувальника», - зазначила Завальнюк.

За словами журналістки, перерахунок проводиться автоматично за матеріалами пенсійних справ і не вимагає додаткових звернень громадян до Пенсійного фонду. Показник збільшення пенсій обчислений на рівні 11% і враховує зростання цін і середньої зарплати за попередній рік.

«Тим, хто хотів би хотів зрозуміти формулу, як обчислювалася індексація, Кабмін дав роз'яснення. Отже, 11% відповідає 50% показника зростання споживчих цін за попередній рік і 50% показника зростання середньої зарплати в Україні. Розмір пенсії збільшиться в середньому на 308 гривень. Мінімальний розмір підвищення встановлений на рівні 100 гривень», - підкреслила ведуча.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як зазначає Завальнюк, підвищення пенсій торкнеться 8 мільйонів чоловік.

Нагадаємо Знай.ua публікував заяву Котенкової, що думка про те, що багатії не будуть красти – це міф.

Раніше Знай.ua поширював прогноз Котенкової, що субсидії не допоможуть.

https://www.youtube.com/watch?v=CZo1Zh4MrWU&feature=youtu.be