Заборгованість за комунальні послуги серед населення росте. Нещодавно владою було оголошено новий законопроєкт, який передбачає ускладнення процесу отримання субсидій, що призведе до ще більшої заборгованості.

Журналістка Любов Завальнюк в програмі «Суть событий» на каналі Знай24 розповіла про масштаби заборгованості населення за комунальні послуги.

«Наша влада дуже високої думки про українців. Їм здається, що у нас на руках мільярди гривень, які ми зобов'язані вкласти в оплату комунальних послуг. Судячи з рівня зростання в країні боргів за комуналку, ми найбільш жадібна нація в світі», - зазначила Завальнюк.

Як процитувала журналістка, експерт енергетичного ринку Олег Попенко озвучив, що за 4 місяці з 1 жовтня 2020 року по 1 лютого 2021 року заборгованість за комуналку зросла на 26,6 мільярда гривень. А за аналогічний період з 2019 року по 2020 рік заборгованість збільшилася всього на 5 мільярдів.

«Тобто накопичення населенням боргів прискорилося більш ніж в 5 разів. А в міру того, як будуть позбавляти субсидій – цей процес може стати неконтрольованим. За словами Попенка, до кінця цього року борги по комуналці виростуть до 90 мільярдів гривень», - підкреслила ведуча.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами Завальнюк, Мін'юст прийняв рішення блокувати банківські рахунки боржників і автоматично списувати борги. Раніше таке списання боргів поширювалося тільки на аліменти.

Нагадаємо Знай.ua публікував заяву Котенкової, що думка про те, що багатії не будуть красти – це міф.

Раніше Знай.ua поширював прогноз Котенкової, що субсидії не допоможуть.

https://www.youtube.com/watch?v=24NxY4UH-uw&feature=youtu.be