Більшість виділених коштів пішли на обслуговування системи відеоспостережень на дорогах місцевого та державного значення, і результат від запровадження цих заходів перевершив усі сподівання. Про це в ефірі програми «Суб'єктивно з Янікою Мерило» розповів голова Державного агентства інфраструктурних проєктів України Кирило Хом’яков.

Ведуча і співрозмовниця гостя студії – українська громадська діячка, радниця голови Державної митної служби України Максима Нефьодова, радниця віце-прем'єра – міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, а також міністра інфраструктури Владислава Криклія, керівниця Eleks Nordics, засновниця благодійного проєкту Angels Яніка Мерило.

Тема розмови точилась навколо складної дорожньої ситуації, яку могло б поліпшити встановлення відеокамер зовнішнього спостереження. І цей процес розпочався минулого року.

«Головний ефект – на тих ділянках, де встановлені камери, аварійність ситуацій впала в три рази. Не на тридцять відсотків, як ми ставили собі амбітну мету, а в три рази», - каже посадовець.

Він висловив сподівання, що й додаткові заходи з автоматизації підуть на користь дорожньому руху.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Відповідно, коли ми встановимо камери, закуплені в минулому році, ще і в цьому році додамо 125 камер додатково, то сподіваюся, що всі дороги державного значення продемонструють більш-менш таку саму статистику. Ми майже не маємо там ДТП, там де є камери контролю швидкості!», - каже він.

Остаточна мета новацій – унеможливити ДТП і людські жертви.

«Знизити аварійність і смертність на 30 відсотків. Якщо ми цього досягнемо – це й буде головним завданням», - каже Хом’яков.

Як повідомляє портал Знай.uа, "гола" тернополянка влаштувала скандал у клініці і привела людей з камерами: "це абсурд".

Читайте також: Аеропорт у Дніпрі буде обов’язково! Але будемо чути «зраду» постійно, з місяця в місяць, - Хом’яков.