В ефірі програми «А як насправді?» політолог Руслан Бізяєв розповів, яким чином відбувається розвиток України і як нам стати сильною державою, яка зможе будувати відносини на міжнародній арені.

За його словами, розвиток України - це вибір еліт, але головне питання в тому, які рішення вони приймають.

«Тим елітам, які приймали всі ключові рішення в країні протягом останніх 20 років, вже пора потихеньку йти на пенсію. Що таке влада - це забрався на гору, а потім спустився з гори. А у нас забрався і спустився тільки вперед ногами. Так не повинно бути, це ж не відповідає викликам часу. Треба запускати нові, молоді еліти», - вважає Бізяєв.

Він пояснив, що вже виросло нове молоде покоління, ці люди пройшли через всі страшні події, починаючи з 2014 року. Це унікальний досвід, і ці люди навіть мислять інакше, у них вже формується панорамне мислення. Політолог зазначив, що у них немає можливості прийти до влади, тому що всі основні важелі прийняття рішень знаходяться у 5-6 чоловік, і навіть кожен президент України - це був консенсус більшості еліт.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У зв'язку з цим він торкнувся питання того, як в таких умовах можна формувати прийнятну позицію, з якою можна представляти Україну на міжнародній арені.

«Треба домовлятися. Що таке політика - це в першу чергу дипломатія. Треба сідати і говорити. Говорити можна з усіма - подобаються вони тобі чи ні. Як говорити - друге питання. Для того, щоб говорити з кимось на зовнішній арені, треба всередині країни сформувати точку зору хоча б більшості, відсотків 60», - заявив політолог.

Він зазначив, що у нас зараз немає такого консенсусу і державна позиція навіть щодо важливих стратегічних питань нестабільна. Але зараз, на думку Бізяєва, це вже не працює: якщо ти не зрозумілий всередині країни, з тобою не можна мати справу на зовнішній арені.

Раніше Бізяєв заявив, що якщо ми хочемо залишити все, як є - то альтернативи "Мінську" немає.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Омелян розповів про системні проблеми взаємодії уряду і парламенту.