Що робити із Мінськими угодами і чи можна знайти їм альтернативу?

На це питання відповів у своїй програмі «Развилка» Руслан Бізяєв, політичний оглядач і експерт Українського інституту політики.

Експерт зізнається, що у нього часто питають про альтернативу Мінським угодам та зазначають, що бути її не може. «Звичайно, якщо ми хочемо залишити все, як є – то альтернативи “Мінську” немає», - відповідає він. У такому разі ситуація відносно сьогоднішньої аж надто не зміниться, а рухатиметься приблизно так само.

Глядач поставив Бізяєву питання щодо можливості нормалізації відносин «ЛДНР» з Україною. Тут же, вважає політолог, ідеологічне питання. «На одній домінує “русский мир”, на іншій – вдосконалена версія “армавіра”», - пояснює він і додає, що у порошенківській тріаді останній елемент – віру – замінили на пісню.

Якщо ж говорити про розв’язання проблеми, то Бізяєв передусім обґрунтовує необхідність зведення усіх сторін до єдиного знаменника якраз-таки у плані ідеології. «Умовно кажучи – як в одній маршрутці буде їхати ветеран АТО і людина, яка воювала проти України?», - запитує він. Тобто підписання угод у Парижі та виконання «Мінська» не дадуть результатів, поки не вирішити це питання.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Тому політолог акцентує на перезавантаженні ідеологічної складової, а вже після цього простіше буде розібратися і з політичною, і з економічною.

Нагадуємо, Бізяєв розповів, які цілі переслідує Британія, допомагаючи Україні.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, які нові концепції об’єднання розробляють у російському середовищі.

https://www.youtube.com/watch?v=2wPtXXk69LY&feature=youtu.be