Журналістка Катерина Котенкова у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, чи чекати в травні надбавок до пенсій, і пояснила, що буде з цінами на газ для українців.

«Що стосується пенсій, то в травні ніяких надбавок не очікується. Наступне підвищення пенсій буде в липні місяці, перерахують мінімальні і максимальні пенсії», - заявила Котенкова.

Вона також розповіла, що з 1 травня українців переводять на річний тариф на газ. Основною особливістю буде фіксована ціна на газ протягом усього опалювального сезону. Річний контракт зможе захистити споживачів від зловживань з боку постачальників і облгазів.

«Крім того, українці зможуть прогнозувати свої витрати на газ. Компанії зможуть щомісяця змінювати ціну на газ, але тільки в сторону зменшення. Ціну на газ постачальники повинні оголосити вже 25 квітня - за п'ять днів до першого дня наступного місяця. Перехід на річний контракт відбудеться автоматично, проте якщо користувачеві не сподобаються умови, він може змінити постачальника газу», - каже журналістка.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Котенкова зазначає, що споживачі зможуть відмовитися від річного контракту і перейти на щомісячний або квартальний. Адже в деякі періоди року ціна газу за контрактом на місяць може виявитися більш вигідною, ніж за річним. Однак в цьому випадку доведеться платити за щомісячним контрактом до кінця квітня наступного року, а знову перейти на річний контракт буде складно.

«Ціну ще не озвучили, але є припущення, що ціна газу для населення буде коливатися в межах 7-8 грн за кубометр. Все буде залежати від самих компаній-постачальників. У той же час все ще незрозуміло, що буде з цінами на газ з травня 2022 року. Можливо, постачальники повернуться до щомісячних контрактів або продовжать дію річних. Це буде зрозуміло ближче до початку наступного опалювального сезону», - розповіла Котенкова.

Раніше Котенкова заявила, що комуналка стала свого роду ще одним податком для людей.

Як повідомляв Знай.ua, Завальнюк розповіла, що розмір пенсії збільшиться в середньому на 308 гривень.